DESPRE ROMÂNIA
Home

DESPRE ROMÂNIA

reionată în partea de sud de fluviul Dunărea, în centru de fastuoșii munți Carpați, iar la est de Marea Neagră al cărei țărm îl împarte cu Turcia, Bulgaria și Ucraina, România este o țară din sud-estul Europei Centrale, primitoare, cu un relief bogat și un patrimoniu cultural ce datează de sute de ani.

Având capitala la București, o suprafață de 238.397 km2 și o populație ce nu depășește 20 milioane de locuitori, România, acest spațiu carpato-danubiano-pontic ascunde comori istorice, arhitecturale și naturale, tradiții vechi de mii de ani și legende pe care agenția de turism Korean Seoul Tour te va ajuta să le descoperi.

  • Știați că, la fel ca în Coreea de Sud, poporul român păstrează ca valori principale respectul, iubirea și dăruirea față de familie, tradiții și gastronomie. Așadar nu-i de mirare, că românii sunt mari fani ai dramelor coreene, difuzate la multe dintre televiziunile din România.
  • Știați că,potrivit Speedtest Global Index. Singapore, Coreea de Sud, Hong Kong, Islanda și România ocupă primele cinci locuri când vorbim despre viteza traficului pe internet?
  • Șțiați că Nadia Comăneci prima gimnastă din lume care a obținut prima notă de 10 la un concurs olimpic de gimnastică, este româncă? De asemenea, România este patria natală a celebrei tenismene, Simona Halep, numărul unu în lume conform clasamentului ATP 2018 și câștigătoare a turneului de grand șlam Rolland Garros în 2018.

Principalele puncte de atracție pentru milioane de turiști străini și care te vor uimi și pe tine sunt Castelul Bran, asociat cu celebrul conte-vampir din cartea lui Bram Stocker), mănăstirile pictate din nordul Moldoveibisericile de lemn din Transilvania, Cimitirul Vesel din Săpânța. România oferă și atracții turistice naturale, precum Delta DunăriiPorțile de FierPeștera Scărișoara și alte peșteri din Munții Apuseni.

Într-un articol, intitulat „Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be” („Este România cea mai frumoasă țară a Europei? Chiar ar putea fi”), celebrul blogger Patti Morrow a elogiat câteva dintre aceste comori: „piețe din orașe încântătoare ce datează din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele învelite în misterul Contelui Dracula, perspective minunate asupra culmilor stâncoase ale munților și o rețea ce pare infinită de fortărețe și biserici”.

  • Știați că faimosul prezentator și realizator al BBC, Jeremy Clarkson a declarat un drum din România ca fiind “cel mai frumos din lume”? Transfăgărășanul a fost testat în 2009 de echipa Top Gear cu trei masini de lux: Un Aston Martin DBS V12 Volante, un Ferrari California și un Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder.

Un aspect de care trebuie să țineți cont dacă veniți în România este climatul temperat-continental, cu patru anotimpuri. Iarna este un anotimp friguros în România, în care masele de aer rece venite din Est aduc temperaturi de până la -20 de grade Celsius sau chiar sub, iar vara temperaturile depășesc 30°C.  De reținut este faptul că temperaturile medii anuale oscilează între 22°C și 24°C în timpul verii, respectiv între -3°C și -5°C, în timpul iernii.

  • Știați că una dintre cele mai frumoase cascade din lume se află în România? Cascada Bigăr ocupă primul loc în lume ca unicitate conform unui top realizat de The World Geography. În timpul verii, cursul apei din cascadă creează o priveliște uimitoare, însă iarna țurțurii de gheață formează așa-numitul Palat de Cleștar.

Bucătăria românească cuprinde numeroase bucate de sărbătoare rânduite în funcție de anotimpul și sărbătoarea pomenită. Preparatele românești sunt alcătuite atât din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cât și din carne și produse derivate din carne, dar un loc aparte îl au dulciurile, plăcintele și dulcețurile. Musai de încercat sărmăluțele cu mămăliguță, ciorbele zonale, fasolea cu afumătură, mititeii – burgerii tradiționali ai românilor. Iar lângă toate preparatele, vinul, Berea, pălinca sau țuica sunt nelipsite de la masa românilor.

Românii știu însă să aprecieze și bucătăria internațională. Astfel, majoritatea orașelor mari au restaurante, lounge baruri, terase, bistro-uri, cafenele, ceainării, cu specific asiatic (chinezesc, coreean, thailandez, Indian, japonez), european, american, otoman, mexican și nu numai.

Așadar, fie că vrei să deguști bunătățile autohtone, fie că vrei să te bucuri de un meniu mai familiar ai de unde alege. Și ce poate fi mai relaxant după o zi de cutreierat obiective turistice, decât să te relaxezi cu deliciile de acasă într-un loc creat după un concept coreean 100%, așa cum este restaurantul Seoul aflat chiar în capitala București?!

Ai toate motivele să faci din România drept următoarea destinație de vacanță. Trebuie doar să apelezi la Korean Seoul Tour.